داغ ترین ها :

تعمیر تخصصی پرینتر

فهرست مطالب

تعمیر تخصصی پرینتر

مقدمه 

امرزوه اکثر افراد اسناد و مدارک و متنهای نوشته شده خود را به صورت مجازی به وسیله ایمیل و یا پیامرسانها انتقال میدهند اما ممکن است زمانی ب نسخه فیزیکی این اسناد و یا متنها نیاز داشته باشد. اینجاست که پرینتر به کمک جامعه بشری میآید. پرینترها با استفاده از مکانیزم خاص خود میتوانند هر شکل و نقشی را بر روی کاغذ و یا هر وسیله دیگری پیاده کنند. در ادمه به شرح تمام نکاتی که لازم است درباره پرینتر بدانید میپردازیم. 

پرینتر چیست؟ 

پرینتر دستگاهی است که به عنوان خروجی در کامپیوتر، برای چاپ نقش و طرحهای مختلف استفاده میشود. این دستگاه برای اولین بار در سال 1968 توسط یک شرکت ژاپنی تولید شد و پس از مدت کوتاهی به یکی از مهمترین تجهیزات جانبی کامپیوترها بدل گشت. با قدرت میتوان گفت که امروزه پرینترها به یکی از بخشهای مهم زندگی بشر تبدیل شدهاند که بدون آن بسیاری از کارهای انسان ناقص میماند. برای خرید پرینتر بهتر است در ابتدا با توجه به نوع چاپی که از پرینتر میخواهیم توجه کنیم. پس از آن میتوان با توجه به کیفیت چاپ، قدرت موتور و حافظه داخلی بهترین پرینتر را انتخاب کرد. 

نمایی از پرینتر 

اجزاء پرینتر

با توجه به پیچیدگی کار پرینتر، این دستگاه از اجزاء متعددی تولید شده است که در ادامه در رابطه با اصلیترین اجزاء آن صحبت میکنیم. 

  • برد پاور 

این بخش یکی از مهمترین اجزاء پرینترهاست که جریان الکتریکی از این بخش وارد پرینتر میشود و برد پاور با تقسیم این جریان، جریان مناسب را به هر قسمت دستگاه انتقال میدهد. 

  • برد فومتر 

برد فرمتر یا مین برد پرینتر یکی از حساس ترین قسمتهای پرینتر است که وظیفه آن اجرای دستورات ورودی به پرینتر است. هر دستوری که به پرینتر داده میشود توسط برد فرمتر دریافت و اجراء میشود. 

  • سنسور کاغذ 

قطعهای است برد فورمتر را از وجود کاغذ کافی در سینی پرینت، برای پرینت آگاه میکند. تعمیر تخصصی پرینتر

  • کاغذکش 

کاغذکش قطعهای مکانیکی است که پس از دریافت دستور از برد فرمتر، به کمک چرخدندهها کاغذ را به درون دستگاه میکشد تا عملیات چاپ بر روی آن انجام شود. تعمیر تخصصی پرینتر

  • کارتریج 

کاتریج قطعهای است که جوه و تونر در آن نگهداری میشوند. اتمام کارتریج یکی از مشکلاتی است که در استفاده از پرینتر برای افراد رخ میدهد. کارتریج را هم میتوان شارژ و هم میتوان تعویض کرد. در شارژ کارتریج فرد با تعویض درام و برخی قسمتهای کارتریج به شارژ مجدد آن میپردازد اما در تعویض کارتریج با دور انداختن قطعه فعلی، قطعه جدیدی خریداری میشود و در پرینتر جاگذاری میشود. هر کارتریج را باتوجه به اصالت و جنس آن، میتوان بین بیست الی سی مرتبه شارژ نمود. 

تعمیر تخصصی پرینتر 

        کارتریج 

  • درام 

این قطعه در پرینترهای لیزری وجود دارد و وظیفه آن انتقال تصویر توسط تسمه یا غلطک برای ترکیب با تونر میباشد. درام در دستگاه کپی نیز موجود است و تفاوت درام پرینتر و درام دستگاه کپی نحوه انتقال تصاویر به درام است. 

  • فیوزینگ 

دلیل اینکه صفحات کاغذ پس از چاپ، گرمای ملایمی دارند عبور این صفحات از زیر فیوزینگ است. این قطعه در پرینترهای لیزری وجود دارد که وظیفه آن تثبیت چاپ بر روی برگه با اعمال حرارت است. این قطعه یکی از مهمترین قطعات موجود در پرینترهای لیزری است که باید در حفظ سلامت آن کوشا باشیم. 

  • هد 

هد یکی از مهمترین قطعات در پرینترهای جوهر افشان و سوزنی است، وظیفه این قطعه پخش جوهر بر روی صفحه کاغذ است. 

انواع پرینتر

پرینترها به دو شکل دسته بندی میشوند. یکی از دستهها بر اساس رنگ چاپ میباشد که در این دستهبندی، پرینترها به دو دسته سیاهسفید و رنگی تقسیم میشوند که تفاوت این دو نوع پرینتر پر واضح است که در پرینتر سیاهسفید هیچ رنگی به کار نرفته و متن و خطوط سیاه بر روی کاغذ سفید چاپ میشود. اما در پرینتر رنگی میتوان هر شکل، نقش و متنی را به هر رنگی که موردنظر است بر روی کاغذ چاپ کرد. 

دیگر دستهبندی که چاپگرها را بر اساس آن به زیرشاخههای مختلف تقسیم میکنند، دستهبندی بر اساس مکانیزم چاپ است. این دسته بندی پرینترها را به زیرشاخه زیادی تقسیم میکند که در اینجا به اختصار به توضیح چند مورد از پرینترها میپردازیم. 

پرینترهای جوهر افشان یکی از پرکاربردترین انواع پرینترها میباشند که از کیفیت چاپ خوبی بهره میبرند. همچنین این نوع چاپگر قیمت معقولی دارد و به همین خاطر از آن به عنوان پرینتر خانگی نیز استفاده میکنند. این پرینتر ها از مکانیزم جوهر افشانی حرارتی بهره میبرند. 

تعمیر تخصصی پرینتر

  • پرینتر با جوهر جامد 

یکی از بهصرفهترین انواع پرینتر، پرینتر با جوهر جامد است. این نوع پرینتر با ذوب جوهر جامد و پخش آن بر روی کاغذ به پرینت میپردازد. این نوع پرینتر با تولید حداقل صدا و طراحی ساده به یکی از بهترین انتخابها برای مراکز دولتی تبدیل شده است. این پرینتر علاوه بر مزایایی که ذکر شد معایبی نیز دارد. این پرینتر نمیتواند چاپ را ورقه ورقه کند و به زمان زیادی برای گرم شدن نیازمند است. 

  • پرینتر سوزنی 

پرینترهای سوزنی قدیمیترین نوع پرینتر هستند که از مکانیزم ضربهای و سوزنی برای چاپ استفاده میکنند. این پرینترها هنوز هم در دستگاههای خودپرداز، بانکها و … استفاده میشوند. 

  • پرینتر لیزری 

در کارتریج پرینترهای لیزری از پودرهایی به نام تونر استفاده میشود که بر روی کاغذ چسبانده میشود. دلیل استافده از تونر در این نوع پرینتر این است که طول عمر آن بیشتر است و هرگز خشک نمیشود. مکانیزم کاری پرینترهای لیزری الکتروگرافی است. ضعف این نوع پرینتر، کیفیت پایین چاپ عکس در آن است. 

پرینتر لیزری

  پرینتر لیزری 

مشکلات و راههای تعمیر تخصصی پرینتر

هر دستگاهی استهلاک دارد و ممکن است پس از مدتی استفاده  قسمتهایی از آن دچار ایراد شود. پس بهتر است اگر پرینتر دارید و یا قصد خرید آن را دارید، از مشکلاتی که ممکن است در کارکرد آن تاثیر بگذارد اگاه باشید. برای رفع این مشکلات راهکارهایی پیشنهاد شده اما بهتر است برای عیب یابی و برطرف کردن آن تعمیرگاههای تخصصی که از تعمیرکارهای مجرب برای تعمیر پرینتر استفاده میکنند استفاده کنید. 

  • نکشیدن کاغذ توسط پرینتر 

زمانی که در هنگام چاپ، دستگاه کاغذ را برنداشته و به عبارتی چاپ باطل میکند، قطعا کاغذکش خراب شده و میتوان با تعویض کاغذکش این مشکل را به راحتی برطرف کرد. (‌ تعمیر تخصصی پرینتر )

  • از بین رفتن وضوح چاپ در پرینتر 

اگر چاپگر صفحاتی را چاپ کند اما به شکل محسوس کیفیت چاپ پایین آمده باشد و وضوح تصویر به حداقل رسیده باشد قطعا ایراد از درام است و میتوان با تعویض این قطعه، چاپگر را تعمیر کرد و جانی دوباره به آن بخشید. ( تعمیر تخصصی پرینتر )

  • روشن نشدن پرینتر 

زمانی که پرینتر را روشن میکنید و پرینتر روشن نمیشود، قطعا مشکلی در سیستم برق رسانی پرینتر به وجود آمده و در این مواقع باید در ابتدا سلامت کابل برق را بررسی کنید و در صورتی که این کابل سالم بود و برق رسانی به چاپگر به طورکامل توسط سیم انجام میشد، باید برد پاور را تعمیر کنید. دلیل اینکه در ابتدا باید کابل برق را چک کنید این است که تعمیر برد پاور کاری پرهزینه است و بهتر است در ابتدا از سلامت کامل سیم اطمینان حاصل نمود و پس از آن سلامت برد پاور راچک کرد.

  • ناشناس بودن پرینتر برای کامپیوتر و لپ تاپ 

ممکن است وقتی پرینتر را دستگاه جدیدی متصل میکنید، آن دستگاه پرینتر را نشناسد. در این مواقع مشکل میتواند هم از کابل اتصال و هم از درایور پرینتر باشد. پس در این مواقع در ابتدا باید کابل اتصال را چک نمود و پس از آن درایور پرینتر را دوباره نصب کرد. ( تعمیر تخصصی پرینتر )

  • گیرکردن کاغذ در پرینتر 

این مشکل، محتملترین و بیشترین مشکلی است که برای پرینترها اتفاق میافتد. این مشکل میتواند بر اثر گیرکردن قطعهای مانند منگنه، چسب و هر جسم کوچک دیگری در پرینتر اتفاق بیفتد. برای رفع این مشکل میتوان با بازکردن پرینتر و تمیز کردن آن از هرگونه جسم خارجی، پرینتر را تعمیر کرد و به حالت اولیه بازگرداند. 

  • چاپ صفحه سفید در پرینتر 

زمانی پرینتر صفحه سفید چاپ میکند که شارژ کارتریج آن به اتمام رسیده باشد. برای رفع عیب دستگاه، باید کارتریج را مجدداً شارژ کرد. باید به این نکته توجه کرد که بهتر است پس از هر دو یا سه بار شارژ کارتریج، درام نیز تعویض گردد تا به دستگاه آسیبی وارد نشود. 

  • به وجود آمدن خطوط افقی کمرنگ در پرینتر 

اکثر پرینترها پس از مدتی به این مشکل برخواهند خورد. دلیل اینکه پرینترها در هنگام چاپ خطوط کمرنگ افقی چاپ میکنند خرابی مگنت درونی آن است. برا رفع این مشکل، میتوان مگنت را تعویض کرد و پس از اینکار این مشکل برطرف خواهد شد. 

تعمیر پرینتر - پرینتر صنعت

  • کاهش کیفیت چاپ پرینتر 

این مشکل تنها بر اثر خرابی فیوزینگ به وجود میآید. برای حل این مشکل میتوان با تعویض و یا تعمیر فیوزینگ، پرینتر را به حالت اولیه بازگرداند. فیوزینگ تاثیر مستقیمی بر کیفیت چاپ میگذارد پس اگر کیفیت چاپ برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است بهتر است از فیوزینگهای باکیفیت استفادهکنید. به همین خاطر توصیه میشود فیوزینگ را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید. تعمیر تخصصی پرینتر تعمیر

  • پخششدن جوهر در تمام صفحه  

پخش شدن جوهر در صفحه بر اثر خرابی بلید به وجود میآید و میتوان با تعمیر و یا تعویض بلید، سلامت را به پرینتر بازگرداند. 

جمع بندی 

تعمیر تخصصی پرینتر

امروزه پرینترها به یکی از مهمترین وسایل جانبی سیستمهای کامپیوتری تبدیل شدهاند. مکانیزم کاری این دستگاه، چاپ تصاویر و نوشتههایی بر روی صفحات کاغذ است. میتوان پرینترها را با توجه به رنگ چاپ و مکانیزم چاپ به انواع مختلفی تقسیم کرد. هر پرینتر از اجزاء بسیار زیادی تشکیل شده است که هرکدام وظایف مهمی را برای چاپ هرچه بهتر اشکال و تصاویر موردنظر، به عهده دارند. پرینترها مانند دیگر دستگاهها استهلاک پذیرند و نیاز به نگهداری دارند پس بهتر است روشهای حل مشکل در این دستگاه را به خوبی بلد باشیم. در انتها لازم به ذکر است که با توجه به پیچیدگی درونی این دستگاه بهتر است که تعمیر دستگاه را به شرکتهای تعمیر تخصصی پرینتر بسپاریم. 

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *